Beko Loder Operatörlük Kursu

by admin
İşmak Teknik - Beko Loder Operatörlük Kursu

Beko Loder operatörlük kursu sayesinde bu araçların kullanımı ve kontrolü öğrenilir. Ayrıca kişiler kurs sonunda sahip oldukları belge ile istedikleri yerlerde kolayca iş bulabilirler. İş makinelerinin kullanımı daha fazla dikkat ve özen istediğinden dolayı kişiler sadece ehliyet gibi sürücü belgeleri ile bu araçları kullanamamaktadır. Bunlara ek olarak mutlaka kişilerin bu iş makinelerini kullanmaya yönelik verilen kurs programlarını tamamlaması ve operatörlük belgesini alması gerekir. Ancak bu şekilde araçları kullanabilir. Tabi bu kurs programları aynı zamanda makineleri kontrol edebilme noktasında da kişilere büyük kolaylıklar sağlar.

Beko Loder Operatörü Ne İş Yapar?

Beko Loder araçları farklı birçok malzemenim kazınması, yüklenmesi ve taşınması için kullanılan iş makineleridir. Kendine has bir sistemi vardır. Aracın kazıcı ve yükleme işlemlerini yapan bölümleri hidrolik sisteme sahiptir. Aracın kazıcı bölümü kanal kazılarının, hendek kazılarının yapı temellerinin ve daha benzeri birçok alanın kazılması için kullanılır. Yükleyici yani iş makinesinin ön kısmında yer alan kova bölümü ise bir malzemeyi bir yerden başka bir yere taşımak istendiğinde kullanılır. Bu bölümde sadece kısa mesafeli taşıma işlemleri yapılır. Uzun mesafeli taşıma işlemleri için tercih edilmemelidir.

Beko Loder operatörlük kursu sayesinde kişiler bu araçları kullanmayı öğrenir ve aynı zamanda bu aracı kullanmaya hak kazandıkları belgeye sahip olabilir.

Neden Beko Loder Operatörü Belgesine İhtiyaç Duyulur?

Beko Loder operatörlük kursu bu iş makinesi ile çalışmak isteyenlerin bir yerde katılmak zorunda olduğu bir kurstur. Yasal olarak tehlikeli ve ağır işlerde çalıştırılacak işçilerin mutlaka mesleki eğitimlere tabi tutulması gerekir. Beko Loder araçların kullanımı da tam olarak bu sınıfa girdiği için bu araçları kullanmak isteyenlerin belge alması zorunludur. Belgesi olmayan kişilerin aracı kullanması yasal olarak uygun değildir. Belgesi olmadan aracı kullandığı tespit edilmesi halinde işverene idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca yaşanılan olumsuz durumlarda kasko gibi kurumlar ödeme yapmaz.

Olası bir kaza da tüm mesuliyet operatöre ait kabul edilir. Tüm bu sebeplerden dolayı kişilerin mutlaka operatör belgesini alması ve belgeyi almak için de kurs programına katılması gerektiğini söyleyebiliriz.

Kimler Beko Loder Operatörü Olabilir?

Beko Loder operatörlük kursu ile belge almak isteyenlerin sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Ancak bu özelliklere sahip veya istenen şartları yerine getiren kişiler, kursa katılmaya hak kazanabilir. Kursa kayıt yaptırmak isteyenlerin sağlaması gereken şartlar aşağıdaki gibidir;

  • En az ilkokul mezunu olmak
  • 19 yaşından gün almış olmak
  • Operatörlük yapmasını engelleyecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak
  • Adli sicil kaydında ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler ile ilgili herhangi bir hüküm giymemiş olmak

Tüm bu şartları yerine getiren kişiler istedikleri gibi kurs programına katılabilir ve eğitimlerini tamamlayarak girecekleri sınav neticesinde belgeyi almaya hak kazanabilirler.

Beko Loder Eğitimlerinde Neler Yapılır?

Beko Loder operatörlük kursu kapsamında kişilere dolu dolu bir eğitim sunulur. Eğitimlerin toplam süreleri 60 saattir. Bu 60 saat;

  • 26 saat teorik eğitim
  • 38 saat araç başında uygulama
  • 12 saat araç kullanarak uygulama eğitimi olarak gerçekleştirilir.

Deneyimli ve alanında uzman hocalarımızla olabilecek en yüksek kalitede ve verimlilikte bir kurs eğitimi almanızı sağlıyoruz. Böylece eğitim sonunda gerçekleştirilecek yazılı ve uygulamalı sınavlarda üstün başarı göstermeniz mümkün oluyor.

Beko Loder Operatörlük Sınavı

Beko Loder operatörlük sınavı teorik veya yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Uygulama itibari ile aslında tüm bu araç belgesi sınavları ehliyet sınavlarına benziyor. Öncelikle yazılı sınav yapılıyor ve bu sınavda toplam 40 soru soruluyor. 40 sorudan toplamda 70 puan ve üzeri alan adaylar hem ilk aşamayı geçiyor hem de uygulamalı sınava girmeye hak kazanıyor. Belgeyi almak isteyen adaylar için her iki sınavında çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tabi ki kişileri yazılı sınavdan çok uygulamalı sınav zorlamaktadır.

Operatörlük Uygulama Sınavları

Teorik yani yazılı sınavdan 70 ve üzeri alan adayların katılmaya hak kazandığı uygulamalı sınavlarda kursiyerlerin yapması yapmaları gerekenler;

  • Uygulama sahasının kontrolünü sağlamak ve gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını incelemek.
  • Kendi kişisel koruyucu donanımları olan baret ve fosforlu yelek gibi giysileri giymek.
  • Kursta öğretildiği gibi kurallara uygun biçimde araca binmek ve emniyet kemerini takmak.
  • Motoru çalıştırmak ve makineyi çalışma pozisyonuna getirmek.
  • Öncelikle kazıcı kısmı ile malzemeleri almak için makineyi uygun pozisyona getirmesi gerekir.
  • Kovanın dolması için hareket eder ve bu aşamada görevi kovanın en az %50’sini doldurmaktır.
  • Kursiyerin bir sonraki görevi belirtilen alanda 50 cm derinlikte ve 3 metre uzunlukla bir kanal açmasıdır.
  • Kazıcı ve yükleyici yardımı ile aldığı malzemeyi açmış olduğu bu kanala boşaltır. Bu işlemi en az 3 kez yapması gerekir.
  • Bu uygulamaları yaptıktan sonra makineyi belirlenen alanlara park eder ve uygulama sınavında başarılı olur.

Beko Loder Operatörlük Kursu Ne İşe Yarar?

Beko Loder operatörlük kursu operatörlük belgesi almak isteyenlerin işini kolaylaştıran zorunlu bir kurstur. Yani kişiler sınavlara bireysel olarak başvuramazlar. Ancak bu alanda eğitim veren ve Millî Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen eğitim kurumları aracılığı ile başvurabilirler. Bizler birçok iş makinesine dair eğitimler veriyor ve sizleri operatörlük kurlarına hazırlıyoruz.

Diğer
Eğitimlerimiz

İLETİŞİM

Kurslarımız hakkında bilgi almak ve kampanyalarımızdan faydalanmak için bizi arayın.

E-POSTA

Kurslarımız ve kampanyalarımız hakkında bilgi almak için bize e-posta gönderin.

Hemen Ara